04-8645645

הסכם ממון

הסכם ממון

כאשר בני זוג מתגרשים, חלוקת הרכוש ביניהם נעשית בהתאם לחוק יחסי ממון או לחזקת השיתוף (תלוי אם בני הזוג התחתנו לפני 1974 או אחרי). הקביעה לגבי האם חלוקת רכוש / איזון משאבים הינה שווה נקבעת בראשית במענה לשאלה האם בני הזוג חתמו על הסכם ממון שבו הוסדרה חלוקת הרכוש באופן שונה מזו אשר מוסדרת בחוק.

האופציה היחידה של בני זוג להסדיר את חלוקת הרכוש במקרה של גירושין באופן שונה, מזו שמוסדרת בחוק יחסי ממון בני בין זוג - התשל"ג - 1973, הינה באמצעות ניסוח וחתימה על הסכם ממון ואישורו בבית המשפט.

הסכמי ממון מנוסחים לרוב לפני הנישואין, אך יכולים גם להיות מנוסחים במהלכם. כמו כן, הם יכנסו לתוקף במקרה של פקיעת הנישואין.

על מנת שהסכם ממון יהיה מחייב עליו להיות מנוסח בכתב ולעבור אישור של בית משפט או בית דין רבני, אך במידה ומדובר בהסכם שנערך לפני הנישואין, אפשר להסתפק באישור של נוטריון.

אי אישורו של הסכם הממון ע"י הרשויות המוסמכות יביא לכך, שלא ניתן יהיה להסתמך עליו בעת הצורך ולבצע את חלוקת הרכוש על פיו. כמו כן, במידה ויכנס לתוקף, תהיה לו השפעה מרחיקת לכת על מצבם הכלכלי של בני הזוג לשנים רבות. על כן, יש לבחור בקפידה את עורך הדין, אשר מנסח את ההסכם.

 

למה כדאי לנסח הסכם ממון?

לניסוח הסכם ממון יתרונות רבים. חתימה על הסכם ממון מבטיחה כי אין מניעים כלכליים בהחלטה להינשא. מדובר בחשש אשר מתקיים כאשר אחד מבני הזוג נכנס לנישואין עם אמצעים כלכליים רבים יותר, מבן הזוג השני. יתרון נוסף לעריכת הסכם ממון הוא האפשרות להבטיח את עתידו הכלכלי של אחד מבני הזוג, אשר במהלך שנות הנישואין לקח חלק פעיל ומשמעותי במערכת הזוגית, אך לא תרם מבחינה כלכלית לקשר, כמו הצד השני.

הסכם ממון מונע מצב של סחטנות בעת הגירושין. לעיתים, בן זוג אחד מאוד מעוניין לפתוח דף חדש ולהיפרד, ועל כן מוכן לוותר על חלק מזכויותיו ולהיכנע לסחטנות הכלכלית של הצד השני - כל זאת על מנת לזכות בחופש המיוחל. ביכולתו של הסכם ממון טוב למנוע מצב כזה של סחטנות כלכלית.

הסכמי ממון חשובים במיוחד בנישואין שניים, מאחר שהם מאפשרים להגן על ילדים מנישואין קודמים ולהבטיח כי הם לא ינושלו מהכספים המגיעים להם. על ידי כך הסכמי הממון מונעים מחלוקות וריבים ומאפשרים לשמור על קשר טוב ובריא בין כל הצדדים המעורבים.

לעורך הדין טל זלץ ניסיון רב בעריכת הסכמי ממון פשוטים ומורכבים כאחד. לאחרונה, אישר בית המשפט לענייני משפחה בחיפה הסכם ממון לא שגרתי שאותו גיבש העו"ד ונתן לו תוקף של פסק דין. מדובר בהסכם ממון מורכב, שבמסגרתו נקבע סעיף לא שגרתי המבטיח פיצוי במקרה של בגידה של אחד מבני הזוג. מדובר היה בזוג נשוי בפרק ב' בחייו, שעניין בגידות בחיי הנישואין הטריד את אחד מבני הזוג והיה צורך לבנות בהסכם מערכת איזונים, למקרה שהדבר יתרחש בשנית.

לאחר שהעו"ד נפגש עם בני הזוג ושמע את חששותיהם, שכנע את הצדדים להכניס סעיף בהסכם הממון שיהווה רשת ביטחון ממונית לבגידה אפשרית של אחד מן הצדדים.

מאחר שהסכם ממון הינו חוזה בעל תוקף לשנים רבות וצריך להמשיך להיות רלוונטי לאורך כל תוקפו, דוגל עו"ד זלץ בהתאמת ההסכמות בצורה הטובה ביותר לנפשות הפועלות.

במידה שההסכם לא ישקף כראוי את רצונות הצדדים ומשאלות ליבם, לא תהיה לו כל רלוונטיות והוא יביא יותר צרות מתועלת. בשביל שהסכם הממון ישקף כראוי את רצונותיהם של החותמים עליו, נוהג עו"ד זלץ להיפגש עם זוגות, אשר מעוניינים לחתום על הסכם ממון, מכיר אותם, מקשיב לרצונות שלהם, לציפיות וגם לחששות שהם מעלים ורק לאחר מכן מגבש עבורם הסכם שיתאים עבורם בצורה הטובה ביותר, כמו כפפה ליד.

קבלת ייעוץ:
שם:
נא מלאו שדה שם
טלפון:
דוא''ל:
נושא הפניה:
הודעתך נשלחה בהצלחה